Opvolger Ferrari California staat in de startblokken

ferrari-california-teaser-01

Ferrari zal de opvolger van de California, de ‘instapper’ van het merk, presenteren op de komende Autosalon van Genève. Dat laat Ferrari via een soort van teaser de wereld weten. Wat we kunnen verwachten blijft gissen, want veel is er nog niet van het nieuwe model naar buiten gekomen.

‘Project 149M’ is door Ferrari vakkundig uit de schijnwerpers gehouden. Zodoende weet eigenlijk nog niemand of het nu een compleet nieuw model zal worden of dat het gaat om een vernieuwde California.

ferrari-california-teaser-03

Nog even geduld dus, al hoeven we niet helemaal tot de presentatie tijdens de show van Genève te wachten, die begint op 4 maart. Dankzij de teaser weten we dat het nieuwe model al op 12 februari online gepresenteerd gaat worden. Teaser vinden we overigens een groot woord, het is meer een tekstuele mededeling in een afbeelding.

ferrari-california-teaser-04Wat betreft de krachtbron van de California-opvolger gonzen de geruchten al wel een tijdje. Er bestaat een grote kans dat Project 149M een V8 met turbo krijgt die afstamt van de 3.8 liter achtpitter uit de Maserati Quattroporte. Een motor die toch al bij Ferrari gebouwd wordt en dus gemakkelijk aan te passen is voor het ‘kleinste’ model. Bij de ‘Drietand’ levert die motor al 523 pk, een stukje meer dan de 483 pk die de huidige California onder de kap heeft.
We zijn erg benieuwd naar de opvolger, want hoewel de California duidelijk de Ferrari-looks heeft, heeft het model ons nooit zo heel erg kunnen bekoren door de wat hoge, forse kont en vanuit sommige blikpunten vreemde verhoudingen.