SCOOP: Fiat druk met nieuwe 124 Spider

fiat-124-spider-retro-02

Het leek even heel stil rond de samenwerking tussen Mazda en Fiat maar gelukkig: de Italianen zijn druk bezig om de Spider af te maken. De tweezitter deelt het platform en enkele ophanginsdelen met de pas geïntroduceerde Mazda MX5 maar verder wordt alles gewoon helemaal Fiat.

Eigenlijk laat bovenstaande foto exact zien wat er allemaal anders is bij de Fiat: grote kans dat de portieren identiek zijn aan die van de Mazda, hetzelfde geldt voor de voorruit(stijl). Alle andere delen wil Fiat in ieder geval nog niet blootgeven en daarom is deze testauto volledig ingepakt.

Toch kunnen we al een aantal afleiden uit het gespotte exemplaar. Zo loopt de binnenzijde van de koplampen over in een driehoek in het plaatwerk, iets dat ook erg kenmerkend was voor de klassieke 124 Spider. We horen daarnaast al diverse geluiden dat het inderdaad een betaalbare tweezitter wordt met trekjes van zijn klassieke opa. Niet op de manier zoals de 500 een écht retromodel is maar wel historisch verantwoord.

fiat-124-spider-retro-03

Aan de achterzijde kunnen we nog helemaal niets zien, we hebben dus geen idee of er daar ook knipogen naar het verleden zijn maar we vermoeden van niet. We zien al wel twee uitlaten die gevoed gaan worden door de nodige MultiAir krachtbronnen.

Het Franse L’Automobile maakte onderstaande impressie. Verwacht inderdaad een neus met ovale koplampen, wel zullen ze iets verticaler staan dan bij deze rendering, getuige de bovenste foto bij dit bericht.

fiat-124-spider-retro-01