CorsaItalia Magazine 04

corsaitalia4

Hoewel we het idee hebben dat we net zijn gestart met AutoItalië Magazine, zijn we  al weer toe aan nummer 4. Ook in deze editie weer een fijne mix van modern en klassiek vervoer, van eigentijdse Fiat 500L Trekking tot klassieke Alfa Romeo Giulia en van ruime Maserati Ghibli tot ‘2+2’ Ferrari 550 Maranello!
Het vierde nummer ligt vanaf 14 februari in de winkel en zal dan, net als editie 1, 2 en 3, ook weer via de webshop te bestellen zijn. Liever een abonnement? Dat kan natuurlijk ook, voor drie tientjes ontvang je dan een jaar lang AutoItalia in de brievenbus. Dat betekent dat je zes exemplaren krijgt voor de prijs van vijf. Bovendien mis je geen enkel nummer meer.
Hieronder geven we je vast een indruk van de inhoud van nummer 4, waarbij we direct even aantekenen dat dit niet de volledige inhoud is.

Gereden: Maserati Ghibli

IMG_0117Een nieuw tijdperk voor Maserati, dat het oude jaar spetterend afsloot met de komst van de nieuwe Ghibli. We gingen op pad met de 3.0 V6 diesel. Juist, een diesel! En ja: hij heeft een geluid om kippenvel van te krijgen! Lees er alles over in nummer 4!

Reportage: Ferrari 550 Maranello

IMG_0117De mist hangt nog boven de velden en de weg is klam als we de gespierde 550 het buitengebied injagen. De bulderende V12 van de 550 Maranello heeft, meer dan welke GT ook, twee gezichten. We maken kennis met de beide kanten van deze prachtige Ferrari.

Gereden: Alfa Romeo Giulia Super

IMG_0629De Giulia, we hebben er een zwak voor. Toch is dit ‘Supertje’ net even anders dan de meeste soortgenoten. Onder de kap ligt een bijna 170 pk sterke TwinSpark en bovendien heeft deze gele Juul een erg fijn onderstel. Een klassiek, racy uiterlijk met hedendaagse prestaties, het is genieten geblazen!

Gereden: Fiat 500L Trekking

6We reden al eerder met 500L Trekking maar we wilden eens kijken of hij ook daadwerkelijk meer ‘Trekking’ is dan de normale 500L. We rijden en glijden in de omgeving van Winterberg om dat te onderzoeken. Winterpret dus.

Reizen: Sicilië

IMG_036Sicilië, een eiland waar vrijwel iedere Italië-liefhebber graag naar toe wil. Het liefst natuurlijk met een Italiaanse auto. We verkennen Sicilië met een klassieker om de sfeer optimaal mee te krijgen en om ook onderweg zo veel mogelijk plezier te hebben.

Historie: Autodelta

pandaAutodelta is een naam die bij velen bekend is. Maar hoe is het ontstaan, wat heeft het bedrijf allemaal gedaan en wat waren de belangrijkste wapenfeiten. Alex te Lintelo dook de archieven in van Alfa’s tuningtak.

Gezien en gereden: Alfa GT en Lancia Fulvia

33-1Ook voor editie 4 gingen we weer op pad met twee auto’s die te koop staan. De ene een bijna maagdelijke Alfa Romeo GT 2.0 JTS, de andere een klassieke Lancia Fulvia Coupé 1.3 Rally. Allebei goed voor veel hebzucht!

Gereden: Vespa GTS 300 en Primavera

lanciaNaast vierwielers komen in ieder nummer ook vervoersmiddelen met twee wielen minder aan bos. Ditmaal gingen we op pad met twee scooters. We hebben er zelfs eentje gereden waar je met 16 jaar al op mag rijden. Puur omdat-ie zo leuk is.

Nostalgie: Pompstations

vespaVoor iedere uitgave zoeken we een reeks oude foto’s bij elkaar rond een bepaald thema. Deze keer de mooiste plaatjes van oude pompstations. Zelfs tanken moet toen leuk zijn geweest. Vier pagina’s boordevol sfeer.

Gereden: Fiat 500L Turbo CNG

4Benzine, diesel, elektrisch, allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Een andere optie, CNG, lijkt vrijwel alleen voordelen te hebben. We gingen op pad om te kijken of dat ook écht zo is. De ervaringen en kosten op een rij.

Redactie onderweg: Carlo over zijn Giulia

IMG_3642De Giulia van Carlo te Lintelo kwam jarenlang probleemloos door de APK-keuring. Vorig jaar was dat even anders. Héél anders. En het had niet alleen met de keuring te maken… Zo werd het na 8 jaar tijd voor een grote operatie. En tevens een bescheiden facelift voor de dame op leeftijd.

Tips Mille Miglia

bartJe bent van plan om in mei de Mille Miglia te bezoeken? Dan mag je dit nummer van AutoItalië eigenlijk niet missen. Twintigvoudig ervaringsdeskundige Bart van den Acker weet als geen ander waar je moet zijn en waar je aan moet denken. Alle tips op een rij!

Museum: Centro Storico Fiat

rienVan de ene verbazing in de andere vielen we bij het bezoeken van  Centro Storico Fiat, waar zo ongeveer alles te zien is wat het merk groot heeft gemaakt en dat zijn bepaald niet alleen auto’s. Een must als je in Turijn bent, autoliefhebber of niet. In nummer vier vast een voorproefje.

Interview: Joop Stolze

rienWe gaan op bezoek bij klassiekerspecialist Joop Stolze, die een grote verhuizing voor de boeg heeft. We bezoeken de oude locatie en de nieuwe, een prachtige oude fabriek, waar zijn gigantische collectie veel beter tot zijn recht komt.

Doorgelicht: Fiat 1800/2100

rienVraag mensen naar een klassiek Fiat-model en de meesten zullen direct een auto uit het rijtje ‘500-600-850-124 Spider’ noemen. Toch heeft Fiat ook prachtige grote auto’s gebouwd zoals de 1800 en 2100. Wij lichten het model door.

Meeting: Fiat 500’s in Chiara

rienBijna toevallig stuiten we in Chiara op een Fiat 500 meeting. We besluiten het moois te gaan bekijken en bewonderen zowel originele exemplaren als prachtige (veelal replica-) Abarths en Giannini’s. Gelukkig hebben we een camera bij ons!

En verder…

… vind je in nummer 4 weer vele pagina’s met nieuws, lifestyle en wetenswaardigheden. Ook is onze vaste columnist weer van de partij en hebben we weer enkele opmerkelijke veilingnieuwtjes gevonden. In de serie Finalmente komt ditmaal J. Leonard Lang aan bod.