CorsaItalia Magazine 02

corsaitalia2

Voor ons gevoel ligt nummer 1 van AutoItalia Magazine nét in de winkel maar de kalender laat toch zien dat het al bijna tijd is voor nummer 2. Wederom een grote diversiteit aan onderwerpen waarbij het aanbod uiteenloopt van splinternieuwe Alfa Romeo 4C tot de ervaringen met een klassieke Fiat 500.
De tweede editie van het nieuwe tijdschrift ligt vanaf 18 oktober in de winkel en zal dan, net als editie 1, ook weer via de webshop te bestellen zijn. Liever een abonnement? Dat kan natuurlijk ook, voor drie tientjes ontvang je dan een jaar lang AutoItalia in de brievenbus. Neem je nu een abonnement dan krijg je nummer twee als eerste in de brievenbus.
Hieronder geven we je vast een indruk van de inhoud van nummer 2.

Gereden: Alfa Romeo 4C

alfa-romeo-4c-05Eindelijk. Jaren hebben we uitgekeken naar écht groot nieuws van Alfa Romeo en eind september was het dan zover: volgas over Balocco met de Alfa Romeo 4C. Carlo te Lintelo mocht proeven van Alfa’s nieuwe snoepje.

Gereden: Fiat 1200 TV

IMG_0117Bij het concours d’élégance Coppa Classic in België, afgelopen juni, was het nou eens niet één van de meest exclusieve topstukken die aan de haal ging met de titel ‘Best of Show’. Het was voor Theodoor Hendriks de absolute kroon op tien jaar en drieduizend uur werk.

Gereden: Abarth 695 Edizione Maserati

IMG_0629Met zijn prijs van bijna 50 mille is het de meest exclusieve Abarth van het moment. Wij mochten er mee op pad om te kijken of het vleugje Maserati voor extra vertier zorgde. De lach hebben we in ieder geval nog steeds op het gezicht.

Historie: Lancia Delta in het WRC

6Het is voor veel jongeren maar lastig te bevatten: enkele decennia geleden was Lancia een merk dat de ene autosportzege na de andere in de wacht sleepte. Alex te Lintelo duikt in de historie van de Delta in het WRC.

De liefhebber: Maserati Quattroporte GT-S

IMG_036Poetsen is niet het eerste dat bij Stefan opkomt als hij naar zijn schitterende Maserati Quattroporte Sport GT-S kijkt. De 440 pk’s onder de motorkap zitten er namelijk niet voor niets. Een portret van een eigenaar die geniet van zijn speelgoed.

Gereden: Fiat Panda 4×4

pandaDe Fiat Panda is al even leverbaar en weet ons iedere keer weer te overtuigen. Sinds kort is er ook een vierwielaangedreven variant te koop en Gert ging er een week mee op pad om te onderzoeken of je ook met deze extra ruige Panda iedereen uitlacht.

Historie: Savali

33-1In het eerste nummer kon je lezen over de Alfa Romeo Giulietta Savali, een auto die ons erg aanspreekt. De meesten zullen weten dat Savali een jarenlange geschiedenis heeft en in nummer twee lees je daar alles over.

Gereden: Lancia Delta en Ypsilon S bij MOMODESIGN

lancia-delta-momo-01Lancia is met twee speciale versies van de Delta en Ypsilon op de proppen gekomen. Sportieve versies die zijn ontstaan in samenwerking met MOMODESIGN. Wij gingen er mee op pad en schrijven over onze bevindingen.

Gereden: Vespa PX 125

vespaModerne scooters kunnen vrijwel alles beter dan een Vespa PX 125. Inclusief die van de Italiaanse fabrikant zelf. Beter is echter niet altijd leuker, zeker niet als je van nostalgie op wielen houdt, zoals de schrijver.

Nostalgie: het straatbeeld van toen

4Oude foto’s, we krijgen er geen genoeg van. In editie 1 van AutoItalia toonden we prachtige bussen van Italiaanse makelij. In dit nummer duiken we de archieven in voor prachtig beeld van Italiaanse straten in de jaren ’60 en ’70.

Reizen: Lago di Bolsena

IMG_3642Deze keer gaan we iets zuidelijker Italië in, richting het meer van Bolsena, zo’n 100 kilometer boven Rome. Carlo te Lintelo is er kind aan huis en schrijft over de sfeer, bezienswaardigheden en het prettige leven.

Redactie onderweg: Bart over zijn Bertone

bartBart van den Acker is verslaafd aan klassiekers. Na zijn uitstapje met de Lancia Aurelia in nummer 1 mocht hij voor nummer 2 op pad met de Fiat 1200 TV. Toch heeft hij nog tijd genoeg om met zijn Bertone naar Italië te reizen.

Redactie onderweg: Rien over zijn Fiats 500

rienRien van der Steen schrijft in nummer 2 over zijn ervaringen en belevenissen met zijn Fiat 500 en Autobianchi 500 Giardiniera. O ja, Rien is ook tweewieler-fanaat en in het bezit van een Vespa PX 125 E uit 1982.

En verder…

… vind je in nummer 2 weer vele pagina’s met nieuws, lifestyle en wetenswaardigheden. Ook is onze vaste columnist weer van de partij en hebben we weer een samenvatting van de mooiste veilingnieuwtjes voor je gemaakt. In de rubriek Finalmente deze uitgave Ferdinando Innocenti.