Video: zo werd een Ferrari F40 gebouwd (en gereden)

De F40, één van de meest mythische Ferrari’s aller tijden. De laatste Ferrari die onder directe supervisie van Enzo Ferrari zelf werd gebouwd en weinig auto’s zullen zoveel in postervorm op jongenskamers hebben gehangen als deze supercar uit de jaren ’80.

Deze video stamt uit 1987 en diende als promotiefilm voor de F40. De eighties spatten er af, de manier van filmen, de muziek en de kwaliteit zijn helemaal ‘van toen’. Hoewel: de kwaliteit was vast beter maar een betere versie van deze video konden we niet vinden.

Met zijn 495 pk, afkomstig uit een 3.0 Twin Turbo V8 met twee IHI turbo’s, is de lichtgewicht (1.100 kg) sportwagen nog altijd bloedsnel. De sprint naar de 100 duurde 3,9 seconden en de F40 wist een topsnelheid te behalen van 320 km/u. Vergeet niet dat in een tijd was dat een Golf GTI nog een topsnelheid had van 193 km/u en 8,9 seconden nodig had om de 100 te bereiken.

In deze video krijg je, na een sfeer impressie van een rijdende F40, te zien hoe de top-Ferrari gebouwd werd in de fabriek. Prachtige beelden die je als Ferrari-liefhebber niet mag missen!