Videotip: 44theeth’s Budget Bike Battle Italia

Op youtube is er geen gebrek aan autokanalen. Informatie, humor, testen: alles is er wel zo’n beetje te vinden. Bij motoren is de spoeling wat dunner. Op wat titels na die (al dan niet uitstekende) rijtesten doen is het verder veel minder dik bezaaid met leuke videomakers. Er zijn uitzonderingen en daar is 44teeth er eentje van.

44teeth is ontstaan als, zoals ze het zelf zeggen, een liefdesbaby tussen een ervaren motorjournalist (die ook in het British Superbike gereden heeft) en een ‘internet phenomenon‘. De eerste is Alastair Fagan, bekend van Fast Bikes Magazine en is daarnaast dus een aantal jaar professioneel coureur geweest. De tweede is Chris Eades, ook bekend als Baron von Grumble. In de zoektocht naar informatie komen we tussen de regels door tegen dat hij een succesvol zakenman is maar dat straalt niet van de video’s af, het zijn overduidelijk twee maten die vooral heel veel lol hebben samen. Naast talloze leuke video’s hebben ze ook een speciale reeks, de Budget Bike Battles. In die serie hebben beide heren een betaalbare motor en gaan ze tal van dingen doen die eigenlijk iedere motorrijder wel wil. De motor uitvoerig testen, een inspectie, de testbank op én een roadtrip. Een soort Top Gear Challenges dus maar dan zonder team van 20 man en zonder (of in ieder geval minder) gescripte grappen.

In Budget Bike Battle Italia kopen de heren beide een Italiaanse sportfiets. Chris koopt een MV Agusta F4, Alastair een Ducati 999. De roadtrip gaat van Engeland naar Italië. Kortom: neem even de tijd (ongeveer 3 uur), ga achterover zitten en geniet van Engelse humor, lekkere motoren, roadtrips, musea en meer… Het zijn tien video’s, als het goed is starten ze hieronder gewoon na elkaar.