Alfa Romeo Giulia Ti Super (1963) aan de bak

alfa_romeo_giulia_1963

Wie denkt dat de prachtige klassieke Alfa Romeo’s uit het ‘Alfa Romeo Museo Storico’ alleen maar mooi staan te zijn op shows heeft het helemaal mis. De ‘Bianco Spino’ Giulia Ti Super zal vanaf morgen namelijk worden ingezet tijdens de 25ste ‘Winter Marathon’.

Vrijdag vindt de start plaats van het evenement bij Madonna di Campiglio. Zondag hoopt men de Giulia weer in exact dezelfde staat te kunnen verwelkomen bij de finish. De Winter Marathon is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement dat met name in Italië al flink naam heeft gemaakt.

We winden er geen doekjes omheen: we zijn een groot fan van de Giulia, die vorig jaar haar 50ste verjaardag vierde. De Ti Super is een versie die destijds bedoeld was om mee te racen en waarvan 501 exemplaren gebouwd werden. Het speciale model is te herkennen aan het interieur met drie ronde klokken in het vroege dashboard, kuipstoeltjes, speciale wielen en de witte lak. De Ti Super wordt veel gekopieerd en er rijden onderhand meer replica’s (van ‘ook zo’n grille’ tot ‘niet te onderscheiden’) rond dan échte exemplaren.

[nggallery id=125]

Na het weekend zullen we weten of de Giulia net zo succesvol is geweest als tijdens ‘Tour de France Auto’ in 1963 die het team destijds won.

Ook gek op de Giulia? Dan is een bezoekje aan website www.alfaspeed.nl zeker de moeite waard. Het is dé leukste Nederlandse club voor Alfa Romeo’s uit de 105-serie.