Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio NRING op Autosalon Genève

Alfa Romeo neemt twee speciale Quadrifoglio’s mee naar de Autosalon van Genève, die 8 maart haar deuren zal openen. Zowel van de Giulia Quadrifoglio als de Stelvio Quadrifoglio zullen speciale NRING-versies getoond worden, als eerbetoon aan de records die beide auto’s op de Nürburgring gereden hebben.

De Giulia Quadrifoglio zette de snelste tijd voor een vierdeurs productiesedan neer, met een rondetijd van 7 minuten en 32 seconden. De Stelvio deed het rondje net wat minder snel maar nog altijd als snelste SUV op het legendarische circuit. Met 7 minuten, 51 seconden en 7 tienden is het maar de vraag of er snel een SUV komt die sneller rond zal gaan. Alfa Romeo vindt beide feiten reden genoeg voor speciale uitvoeringen en die komen er dus in de vorm van de NRING-edities.

Van beide auto’s zullen er 108 gebouwd worden. De gelimiteerde edities onderscheiden zich door de exclusieve lakkleur Grigio Circuito, die exclusief aan beide ‘NRING’-versies is voorbehouden. Standaard zijn keramische remmen, Sparco-racestoelen met rode stiksels en carbon schaal, een Mopar®-keuzehendelknop met carbon inzetstuk voor de automatische transmissie, alsook een met leer en Alcantara bekleed stuurwiel dat eveneens voorzien is van carbon details. Ook het frontembleem en de buitenspiegelkappen zijn van carbon gemaakt, net als de ingelegde details van de zijskirts. Daarnaast zijn de Nürburgring-uitvoeringen uitgerust met ruiten van getint glas, actieve cruise-control en een premium audioset van Harman Kardon. Het AlfaTM Connect 3D Nav-infotainmentsysteem in uitgevoerd met een 8,8-inch touchscreen, Apple CarPlayTM en DAB. Op de Giulia maakt een nieuw ongespoten carbondak zijn debuut. Tot slot zijn beide varianten voorzien van Mopar-vloermatten met rode logo’s en een badge op het carbon dashboardpaneel.