Een blik in de toekomst van 1953: Fiat 8V Supersonic

De toekomst bleek er niet zo uit te zien als begin jaren ’50 werd voorspeld door Ghia. De carrosseriebouwer kwam in 1953 met deze onbeschrijfbaar mooie Fiat 8V Supersonic. Onder de kap een compacte 2-liter V8 die eigenlijk bestemd was voor een luxe sedan maar na het schrappen van dat project werd gebruikt voor de schitterende coupé. 8V, uitgesproken als ‘Otto Vu’ was daarbij niet de eerste keus als typeaanduiding maar V8 mocht niet omdat Ford die naam al geclaimd had.

Bijna 65 jaar na de komst van deze spectaculaire coupé moeten we concluderen dat de toekomst niet zó mooi geworden is als dat men destijds dacht. De 8V bleek geen lang leven beschoren, na twee jaar viel het doek voor de coupé. 114 stuks werden er gebouwd en daarmee mag duidelijk zijn dat iedere Otto Vu speciaal en kostbaar is. Van deze door Ghia gebouwde Supersonic werden er zelfs slechts acht gebouwd.

Je bent wel in de markt voor wat bijzonders en wilt wat anders dan de zoveelste bijzondere Ferrari, Maserati of andere exoot van voor de hand liggend merk? Dan raden we je deze Fiat aan, tijdens Amelia Island wordt deze geveild door RM Auctions. Een jaar of zes werd een vergelijkbaar exemplaar geveild door Gooding & Company voor ruim € 1.500.000 en we weten allemaal wat er de laatste jaren is gebeurd met prijzen van exotische klassiekers.

[Best_Wordpress_Gallery id=”43″ gal_title=”Fiat Otto Vu Amelia RM”]