Ferrari is het krachtigste merk ter wereld

Ferrari-FF

Als je de woorden ‘Ferrari’ en ‘krachtig’ in de buurt van elkaar ziet staan gaat het meestal om het vermogen van de Italiaanse sportwagens. Deze keer niet, want Ferrari is verkozen tot het sterkste merk ter wereld als het gaat om merkwaarde. Brand Finance, de toonaangevende experts op het gebied van merkwaardebepaling, kwamen tot deze conclusie en plaatste Ferrari dit jaar op nummer één.

Ferrari kwam uit alle merknamen als sterkste uit de lijst en werd gevold door Google, Coca Cola, PwC en Hermes. De lijst bestaat uit 500 bedrijven en hoewel de autofabrikant uit Maranello niet kan wedijveren met de grote multinationals heeft het toch de eerste plek weten te bemachtigen. Voor de beoordeling van het merk worden ook andere financiële criteria in ogenschouw genomen zoals nettowinst, gemiddelde opbrengst per cliënt en gespendeerd budget voor advertising en marketing, evenals kwaliteitsparameters zoals merkbeleving en loyaliteit.

Het is altijd een genoegen om bovenaan een lijst te staan en helemaal wanneer enkele van de meest bekende en beroemde bedrijven ter wereld tot je tegenstrevers behoren. Dit resultaat bewijst dat zelfs in economisch zeer zware tijden Italië de wereld excellente zakelijke resultaten kan bieden,” aldus Ferrari opperhoofd Luca di Montezemolo. “Achter deze erkenning gaan uitzonderlijke producten schuil, vervaardigd door even uitzonderlijke mannen en vrouwen. Zij maakten het mogelijk en ik ben hen daarvoor zeer erkentelijk.