Fiat 500 Club viert 30ste meeting in Garlenda (I)

garlenda-30-03

Voor de dertigste maal vond afgelopen weekend de enorme bijeenkomst van Fiat 500’s plaats in Garlenda, Italië. De grootste meeting ter wereld van deze klassiekers was wederom een gigantisch succes, waarbij meer dan 1.000 van deze ‘Cinquecento’s’ zich verzamelden om (met hun eigenaren natuurlijk) een paar dagen plezier te hebben.

garlenda-30-05

De teller bleef, volgens een bericht dat we op een Italiaanse website tegenkwamen, steken op 1.034 exemplaren! Daarmee is het niet alleen de grootste happening voor klassieke 500’s. Het schijnt ook één van de gezelligste te zijn! Ook geen wonder eigenlijk, anders hou je dat immers geen 30 jaar vol.

garlenda-30-04

Tot de hoogtepunten behoort ook het massaal berijden van de renbaan waarbij alleen de opstelling al prachtig is om te zien. Alle kleuren, bouwjaren, varianten, zelfbouw-creaties en ga zo maar door, het staat er allemaal!

garlenda-30-00

Ook Nederlanders trokken weer naar de leuke kustplaats. Enkele tientallen 500’s met Nederlands kenteken waren in het Italiaanse stadje te vinden en een redelijk aantal daarvan kwam op eigen kracht die kant op. Anderen reden de 500 ter plekke van een trailer af.

garlenda-30-01

We zeiden het van te voren al maar nu weten we het zeker: volgend jaar zijn we er bij. Mét of zonder klassieke 500. We vermoeden dat eerste… Meer foto’s en video’s op de Facebook-pagina van de Italiaanse Fiat 500 Club.