Klassieker van de week: Fiat 600 Multipla Carrozzeria OM

1958-600-MULTIPLA-CARROZZERIA-OM

Wellicht zijn we de enige maar vaak kunnen we net zo genieten van exclusieve en prijzige klassiekers als van betaalbare, veel voorkomende ‘oudjes’. In dit geval is het een combinatie van beide want dit exemplaar is zeer exclusief maar niet van een merk met steigerende paarden of dreitanden.

Een Fiat 600 Multipla staat hoog op ons verlanglijstje, het liefst een lekker pastel-kleurtje en uiteraard origineel met wieldoppen en eventueel een dakrekje. Veel kom je ze echter niet meer tegen en de prijzen zijn behoorlijk aan het stijgen de laatste jaren.

Toch zie je een normale 600 Multipla nog veel in vergelijking met de 600 op deze pagina. Het gaat om een 600 Multipla die voorzien is van een carrosserie van OM di Suzzara. Er zijn talloze verschillende varianten van de bestelversies gebouwd en allemaal lijken ze weer net anders. Deze versie heeft in ieder geval een dak waarvan de lijn vanaf de voorruit doorloopt naar achteren en niet, zoals veel Coriasco’s hebben, een los dak. Een voorbeeld daarvan op de foto hieronder.

coriasco

Het exemplaar waar het hier om gaat glimt net wat minder en om eerlijk te zijn vinden we dat helemaal niet erg. Deze Multipla begon in 1958 zijn leven bij een bedrijf uit Lecce dat in de geneesmiddelen zat en dat is op delen van het plaatwerk nog zichtbaar. Volgens de aanbieder op Autobelle.it verkeert de auto technisch in goede staat en is de carrosserie toe aan een restauratie. Toch zouden we er nog eens goed over nadenken voor we de auto over zouden spuiten; rijdbaar maken en de noodzakelijke delen aanpakken is wellicht nog interessanter en je behoudt dan de patina waarover deze besteller beschikt.

De Fiat Multipla moet zo’n € 14.800 opbrengen en dat is natuurlijk best wat geld voor een restauratie-object. Toch is het vermoedelijk een interessante aanschaf want vaak komen ze niet voorbij op de internationale verkoopsites.

Via Gummen.org.