Kleine Maserati SUV op Stelvio-basis op komst

Maserati doet het goed op het moment en dat is mede te danken aan de uitstekende verkopen van de Levante. Ze hebben de smaak te pakken en dus is er een tweede SUV in aantocht, het merk broedt namelijk op een kleinere variant.

Volgens Marchionne werden er in de eerste drie kwartalen van 2016 23.900 auto’s verkocht, dit jaar zijn dat er in dezelfde periode al 36.000. Een flinke plus dus! Een grotere SUV is niet nodig, dus wordt er ingezet op een kleinere variant. Laat Alfa Romeo nou een perfecte basis voor die auto hebben. De Stelvio zal zijn platform ter beschikking stellen, zoals het er nu op lijkt blijft het ook beperkt tot dat platform en zullen de motoren van Maserati zelf komen.

Dit jaar zal met een beetje geluk de teller eindigen op zo’n 45.000 auto’s, de grote man van het concern hoopt met de nieuweling naar 70.000 a 80.000 auto’s te kunnen groeien. Reken niet op een koopje, Maserati gaat de auto natuurlijk hoger positioneren dan de Stelvio. In Italië horen we geluiden over een introductiedatum van begin 2020.