Maserati komt met sterke Ghibli Trofeo 3.8 V8

580 pk en een wilde uitmonstering voor sterkste Ghibli

Het is aftellen geblazen: op 10 augustus haalt Maserati het doek van de Ghibli Trofeo. Wilder gestyled en voorzien van een hele sterke 3.8 V8 met 580 pk bij 6.250 tpm en een koppel van maar liefst 730 Nm bij 2.500 tpm. Je raadt het al: wij kunnen niet wachten!

Na de Levante Trofeo is het nu de beurt aan de ‘lage modellen’ om ook als Trofeo door het leven te gaan. Zowel de Quattroporte Trofeo als ook de Ghibli zullen gebruik maken van de 3.8 V8 van het merk. Er wordt gesproken over 580 pk, 10 minder dan de Levante er heeft. Het lijkt er op dat Maserati er voor kiest om bij de Ghibli te gaan voor achterwielaandrijving, iets dat we niet hadden verwacht maar wel heel erg kunnen waarderen. Specs? Een topsnelheid van 305 km/u en acceleratie van 0 tot 100 km/u in 3,6 seconden zullen niemand teleurstellen.

Qua uiterlijk kunnen de modellen rekenen op dezelfde behandeling als de wat hogere broer: veel zwarte details, extremere bumpers en gigantische wielen, zoals op de foto hieronder al te zien is. Ook een spoilertje zal niet ontbreken op de Ghibli.