Novitec Rosso ontfermt zich over Ferrari 488 Spider

Zodra Ferrari met een nieuw model komt, duiken de heren van Novitec Rosso de werkplaats in om het model verder te perfectioneren. Ditmaal is het de 488 Spider die voorzien wordt van de nodige upgrades en krachtiger, sneller en opvallender door het leven gaat.

We kennen het recept van Novitec Rosso inmiddels: flink wat carbon, diverse extra diffussors, spoilers en andere aerodynamische aanpassingen (Novitec test alles in de windtunnel) voor de buitenzijde, extra vermogen en aanpassingen aan het onderstel. Tot slot een set enorme wielen en wat aanpassingen aan het interieur en het Novitec-feestje is weer compleet.

Ook bij de 488 Spider zijn bovenstaande onderdelen te vinden. De motor krijgt er goed 100 pk bij en komt uit op 772 pk en een enorm koppel van 892 Nm. Hierdoor gaat de topsnelheid omhoog naar 342 km/u. De sprint naar de 100 duurt bij de Novitec 488 slechts 2,8 seconden! Het asfalt vliegt dus in moordend tempo onder de flinke 21″ (vóór) en 22″ (achter) wielen door, die in verschillende varianten leverbaar zijn voor de 488. De Pirelli P Zero banden die gemonteerd worden meten de niet allerdaagse maten 255/30 ZR 21 en 335/25 ZR 22.

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Novitec Rosso 488 Spider”]

Het hydraulische onderstel is speciaal door Novitec ontwikkeld en zorgt er voor dat de auto gemakkelijk met 40 mm kan worden verhoogd voor het nemen van vervelende obstakels. Kijkend naar de foto’s vermoeden we dat muntgeld al onder die categorie valt, de 488 Spider ligt extreem laag.

Novitec Rosso zou Novitec Rosso niet zijn als het uitlaatsysteem origineel bleef: een high-performance systeem draagt aan de flinke vermogenstoename bij en tevens zorgt het voor een ‘iets aanweziger’ geluid. Het systeem is een stuk lichter, de hoeveelheid aan kilo’s winst hangt af van de samenstelling van de verschillende dempers.

Tot slot zijn er flink wat optische aanpassingen gedaan die zichtbaar zijn op de foto’s. Rondom zijn er talloze carbon onderdelen, een spoiler lip en andere delen te vinden. Uiteraard kan dit geheel naar smaak worden aangebracht.