Snelste Multipla lijkt geen grapje

De Fiat Multipla, vaste lezers weten dat we niet liegen als we zeggen dat we het model een warm hart toedragen. Sterker nog: er rijdt er eentje op de redactie rond. Het ijzersterke concept is echter één ding niet direct: sportief en snel. Daar gaat een stel Franse Youtubers verandering in brengen, zo lijkt het.

De mannen van Vilebrequin vonden het wel een goed idee om de snelste straatlegale Multipla óóit te bouwen. Dat idee is natuurlijk leuk, de meeste zullen het project echter nooit verder weten te brengen dan een race-Multipla in een computerspel. Dit team lijkt echter serieuzer en zijn ondertussen hard op weg het project te zien slagen. Althans, stap één van het project.
De heren hebben een crowdfunding opgezet op KissKissBankBank, een crowdfundingsite zoals Kickstarter. Target om het project te kunnen laten slagen is € 750.000, waaruit al blijkt dat het geen jongens zijn die zelf met de hamer in de schuur een stukje techniek in elkaar meppen. Je zou natuurlijk kunnen denken: ‘Kansloos, dat gaat nooit lukken!’ Heel even dachten wij dat ook, tot we zagen dat de teller inmiddels al op ruim € 600.000 staat (23 oktober). Het lijkt er dus op dat het project nog wel eens van start kan gaan ook.
We hebben geen idee waar de kosten in gaan zitten maar het lijkt er op dat zowel de basis er al is: een Fiat Multipla (niet het grootste deel van het budget) en een AMG V12.

Je bent goed in Frans? Dan hoor je hier alles over de plannen: