e-Mobility by FCA en Politecnico werken samen aan elektrische mobiliteit

Studenten storten zich drie maanden lang op actuele vraagstukken

Een internationale groep van dertig Politecnico-studenten uit verschillende vakgebieden heeft in opdracht van FCA gewerkt aan innovatieve oplossingen voor optimalisatie van laadsystemen van elektrische auto’s, waarbij een combinatie van een groter vermogen en duurzaamheid gezocht werd.

Het is een vraagstuk waar veel autofabrikanten tegenaan lopen: hoe kun je enerzijds batterijen krachtiger en sneller laadbaar maken en anderzijds de duurzaamheid ervan verhogen. FCA legde dit vraagstuk, via de e-Mobility divisie, neer bij de Politecnico in Turijn, waarna dertig studenten van verschillende studierichtingen gedurende drie maanden hun hersens kraakten op mogelijke oplossingen. De Contamination Lab Innovation Kitchen (CLIK) van de technische universiteit, waar studenten in een informele omgeving kunnen experimenteren en oefenen, vormde hierbij een belangrijk onderdeel.

Vijf voorgestelde projecten werden door de jury, bestaande uit experts en techneuten van FCA, koos uiteindelijk voor de bijdrage van InFusion. Dit team bedacht een vernieuwende oplossing om laadangst bij gebruikers van elektrische auto’s te minimaliseren. De jury prees het vermogen om te gaan met de complexiteit van het probleem, de uniciteit van het project en de presentatiekwaliteit. Zowel de studenten als het autoconcern zijn zeer tevreden met het verloop van het project. Dergelijke vormen van onderwijs zorgen er volgens FCA voor dat jongeren de kans krijgen aan actuele, praktische thema’s te werken, terwijl voor beide partijen nuttige ervaring opgedaan wordt voor de toekomst.