Maserati MC Editions: ode aan de autosport

Maserati is met de komst van de MC20 weer een stuk sportiever geworden. Natuurlijk: een Maserati is altijd snel en de wegligging verrast iedere keer weer. Toch verdween de autosport de laatste jaren een beetje uit beeld bij het merk. Met de komst van de MC20 komt daar verandering in en om ook de rest van de line-up wat mee te trekken presenteert het merk de speciale MC Editions.

MC staat voor Maserati Corse, wat Maserati zelf vertaalt in “Een sportieve inborst, geboren op het circuit voor dagelijkse sportiviteit“. We hadden natuurlijk al de sportieve Trofeo-uitvoeringen, daar komen deze MC Editions nu bij, met als basis dezelfde V8-motoren als de Trofeo-modellen.

Er kan gekozen worden voor twee speciale kleuren, die normaal niet te kiezen zijn. Giallo Corse en een mat Blu Vittoria. Beide speciaal, beide opvallend, beide sportief. Geel en blauw zijn natuurlijk ook nog eens de kleuren van de stad Modena, de thuisbasis van Maserati. Bij het zien van de foto’s hebben wij direct een favoriet: een Giallo Corse Ghibli, alstublieft. Qua rijden is de Ghibli met V8 een groot feest, zoals je kunt lezen in CorsaItalia #39.

Over de kleuren weet Maserati nog wat meer te vertellen: “Giallo Corse is een gele drielaagskleur met blauw mica dat op subtiele wijze met het licht speelt, voor een sportieve en moderne ambiance. Blu Vittoria daarentegen is een matte drielaagslak; extreem diep, indrukwekkend, nieuw en modern.”
 
De Levante staat op hoogglans zwarte 22″ wielen, de andere twee doen het met een maatje minder. Blauwe remklauwen zijn standaard. Binnen gaat het geel-blauwe thema verder, met stiksels in die twee kleuren en natuurlijk wat speciale logo’s. Verder veel ‘pianozwarte’ accenten in het interieur. Een glazen dak is standaard, evenals een Bowers & Wilkins surround sound system en het Driver Assistance-pakket.
  
De nieuwe MC Editions zijn vanaf februari 2022 leverbaar